Legyél te 2013 Bloggerinája!

Na de mi is az a Cafeblog?!

Mert volt eddig is, akkor mire fel mostanában ez a nagy hájp? Igen, ez így van. A Cafeblog eddig is működött, csak a Nők Lapja Cafe alrovataként.

Ám a Sanoma vezetősége – látva az ott kialakult közösséget – tavaly tavasszal úgy döntött, itt az ideje annak, hogy a bloggerek önálló platformot kapjanak. Megszületett tehát a döntés: a Cafeblogot leválasztjuk a Nők Lapja Caféról, önállósítjuk és saját lábra állítjuk. Az ötlet azon alapult, nincs Magyarországon olyan blogközösség, ami a nőket tömöríti, elsősorban hozzájuk szól, a nőket érdeklő témákat foglalja össze egy helyen. Ami van, az férfias, közéleti, ketrecharcos.

A munka kora nyáron kezdődött. Ebből a nagyérdemű nem vehetett észre semmit, hiszen az admin felülettel kezdtük: gatyába ráztuk. A Cafeblogon wordpress alapú blogolás folyt eddig is. Most is, de leszedtünk minden olyan sallangot, ami egy blogger életét megbonyolítja, a szerkesztést nehézkessé teszi és elkészítettünk egy egyszerű, jól kezelhető, szerethető felületet. A munka azóta sem állt meg, a következő nagy projekt ezzel kapcsolatban a napokban indul. A felület jó, most lehet a csicsával foglalkozni, azaz jöhet a template.

Amíg Géza kollégánk a gatyába rázással foglalatoskodott, addig mi bújtuk a netet, figyeltük, mi a trendi, és a grafikusok idegein táncoltunk. Hol argentin tangót, hol csárdást. Készült a Cafeblog egyedülálló, női magazinokat idéző nyitólapja.

Kicseréltük, bővítettük a kategóriákat, vitáztunk arról, mi legyen a szlogen, férfi kollégákat sírba vittünk olyan – számukra értelmezhetetlen – elvi kérdésekkel, miért fontos az, hogy legyen Cuki rovat.

Közben felkerestünk sok száz bloggert, hogy tájékoztassuk őket arról, indul egy új portál. Szerveztünk találkozókat, bemutattuk a Cafeblogot. Hol több, hol kevesebb sikerrel.

A Cafeblog mögé felsorakozott a Sanoma több portálja, így bloggereink posztjai nemcsak a saját nyitólapunkon, hanem a Nők Lapja Café, a Startlap és a Hír24 nyitólapján is kinn vannak. Igen, erre büszkék vagyunk, ilyet csak mi tudunk. Egy poszt akár négy országos portál nyitóján. Hamarosan csatlakozik hozzánk a Cosmopolitan.hu és a Wellness Café is, ők is megjelenést biztosítanak a Cafebloggerek számára. A Nők Lapja Caféval szoros együttműködésben dolgozunk, így bloggereink az NLC saját rovataiban is megjelennek, illetve bevonjuk őket az újonnan induló projektbe.

2012. október 15-én elindultunk. Azóta rengeteg dolog történt: nyílt rengeteg új blog, költöztek át hozzánk bloggerek, akikkel együtt cipeltük a zongorát. Peller Mariann várandósságát végignevettük-izgultuk, bloggereink agyára mentünk a levelezőlista létrehozásával, szerveztük a versenyt, búcsút intettünk egy-két bloggernek, üdvözöltük az újakat, megérkezett Horváth Éva és Karafiáth Orsi. Anya továbbra is spórol, Balázs szerel a Horoszkópgyárban, Mikrobi fejlődik-gyarapodik, a Régiségek példát mutatnak az ifjabbaknak életörömből, László Ági fociblogja szárnyal, a Saját Otthon hétről-hétre szépül, Detti  a legújabb lakberendezési ötleteket-trendeket szállítja, Asanisi pedig megmondja, miért érdemes bekapcsolni a tévét.

Megcsináltuk a hirdetési szerződéseket, úgyhogy már nemcsak blogolni, pénzt keresni is lehet nálunk-velünk.

Hát ez.

A Cafeblog tehát egy önálló blogportál, ahol bárki blogolhat, akinek kedve szottyan és van mondanivalója. Férfiak is. (puszi, István, csók, Géza, üdv, Gyuri!) Nincsenek feltételek, semmi sem kötelező, van tizennyolcas karikánk is, úgyhogy minden belefér.  Úgyhogy írd meg. Érdekel.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!